10 Nisan 2012 Salı

Kil Maskesi

İlk önce keyfimizin yerine gelmesi için kahvelerimizi yapıyoruz kızlar içip dibindeki telvelerin soğuması için fincanları kenara koyuyoruz...
Arkadaşlar bu maskeyi uygulamadan önce uygulanması gerekenler var;
- Normal cildi olanlar; bir tutam papatyayı kaynar suda 10 dak. demleyin daha sonra bu suyu buz kaplarına dökün ve donması için buzluğa atın
- Lekeli ve problemli cildi olanlar; bu kaynar suyun içine bir tutam biberiye atıyorsunuz, unutmadan bu  tür bir cilde sahip iseniz bu buzları gün de iki defa tüm yüzüne uygulamanızı tavsiye ediyorum. 
                                                     siz bu işlemi yapın ve buzlukta donmalarını beklerken...
Sırada buharda gözenekleri açmak var ilk önce gene suyumuzu kaynatıyoruz, bir leğene içine bir tutam papatyayı 2-3 dak. bekletip yüzümüzü buhara tutuyoruz, tabiki de bir havluyu başımızın üstüne koyarak :)

- Bu arada soğumuş olan telvelerimizi yüzümüze peeling yapar gibi ki peeling yerine geçer hafifçe ovalarayak uyguluyoruz ve hemen ardından yüzümüzü ılık su ile yıkıyoruz. Biraz cildimiz dinlendikten sonra artık maske için hazırız.

Yağlı Ciltler İçin
-2 kaşık kil
(aktardan toz halinde alın taş halinde olmasın)
-2,3 damla limon 
(aman limonu fazla kaçırmayın)
-aldığı kadar su ekliyoruz unutmadan
macun kıvamına gelecek
limon özellikle yağlı ciltler için birebir çünkü cildin yağlanmasını engelliyor, yüzünüzün temiz görünmesini sağlıyor ve daha beyaz bir cilt ile aynaya bakarsınız. Haftada 2 kere uygulamalısınız. 
 Normal ve Kuru Ciltler İçin
-2 kaşık kil
-Gül Suyu
-Süt
Gene macun kıvamına gelecek kadar ayarlayıp yüzümüze sürüyoruz. Gül suyu çok güzel tazeleyici ve nemlendiricidir, süt ise cilt için güzel bir yumuşatıcı görevi görür. Bu maske için gene haftada iki kere uygulanmasını tavsiye ediyorum.

ve son olarak eklemem gerekir ki, yüzümüzde katılaşan maskeyi ılık su ile yüzümüzde yumuşatarak yavaşça çıkarıyoruz arkadaşlar 

TONİK
Tüm bu işlemlerden sonra yüzümüze soda (bildiğimiz maden suyu şu marketten aldıklarımızdan) buz dolabında beklemiş ve soğuk olan tercihimizdir, bunu bir kaba boşaltıp içine pamuğu batırarak yüzümüze uyguluyoruz. Bu şekilde yapıldığında siyah noktalara ve gözenek sıkılaşmasında birebir olduğunu söyleyebilirim. Zaten farkı hemen hissedeceksiniz.

-Size daha ayrıcalıklı bir tonik söylemem gerekirse ki bu dediklerimi her gün sabah akşam düzenli şekilde rahatlıkla uygulayabilirsiniz bu söylediklerim illaki bu maske ile uygulanmak zorunda değilsiniz arkadaşlar :)


Fatma'nın Toniği
-İlk önce içindeki suyu püskürtme özelliğine sahip bir şişe bulmanız lazım
-Bu şişenin 5/2 sine gül suyu koyuyoruz.
-1 kaşık elma sirkesi
(cilt lekelerini giderir, dinç tutar)
- Gerisine maden suyu 
(mineral kaynağıdır)
- ve bir tutam ıhlamur
(cildi beyazlatır)
bunu duştan sonra, her sabah ve akşam rahatlıkla yüzümüze uygulayabiliriz, özellikle yazın çok güzel etkisini gösterir, yüzümüze sıktıktan sonra bir pamukla aracılığı ile temizliyoruz ve buz dolabında saklamayı unutmuyoruz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder